Serviciul de stocare de date este deosebit de important pentru a putea pastra disponibilitatea continua si integritatea acestora si pentru a le feri de anumite atacuri informatice care pot avea loc asupra bazelor de date a oricarei companii. De aceea este recomandat sa alegeti solutii de securizare a datelor pentru a va proteja si stoca toate informatiile si datele importante pe servere dedicate si performante.

Descoperiti mai multe detalii si informatii necesare despre ceea ce inseamna securizarea datelor prin intermediul Serverelor Netbit.

Solutii securizare date - pastrarea in siguranta a datelor in retelele locale

Securitatea datelor in retelele locale reprezinta o solutie foarte eficienta si indispensabila oricarei companii sau chiar si pentru persoanele fizice care detin informatii si numeroase materiale care trebuie sa fie stocate in siguranta. Astfel, pe langa diferite software-uri de contabilitate si gestiune ERP & CRM, va putem oferi si solutii personalizate pentru securizarea datelor cu ajutorul Serverelor Netbit.

Securizarea datelor si triada CIA - Confidentialitate, Integritate si Disponibilitate

Aceasta triada este considerata baza fundamentala a securitatii informatiilor, respectiv a tuturor datelor dintr-o companie. Fiecare vulnerabilitate sau control de securitate se poate vizualiza din prizma acestor concepte cheie, pentru ca un program complet de securizare a datelor functioneaza in mod adecvat facand referite la aceasta triada.

Confidentialitate

Confidentialitatea se refera la faptul ca toate datele si resursele sunt protejate impotriva vizualizarii acestora intr-un mod neautorizat. Aceste informatii ar putea fi unele comerciale pe care concurentii de exemplu le-ar putea folosii in avantajul lor, dar si informatii personale referitoare la angajati sau clienti. Pentru ca aceste informatii confidentiale sunt considerate valoroase, acestea sunt frecvent atacate de catre cei care cauta vulnerabilitati de exploatat. Atacurile pot fi directe prin furtul de parole si captarea traficului de retea, dar si cele de inginerie sociala sau phishing.

Asadar, daca detineti o companie este necesar sa stiti si ca aceasta functie a unui program de securizarea a datelor va protejeaza in acest sens, toate datele importante si confidentiale se afla in siguranta.

Integritate

Integritatea se refera la faptul ca acestea sunt protejate pentru a nu fi modificate si ca sunt corecte. Pentru mentinerea integritatii nu este necesar doar sa se controleze accesul la nivel de sistem, ci sa se asigure in continuare ca utilizatorii sistemului pot modifica doar informatiile pe care sunt autorizati in mod legitim sa le modifice.

La fel ca in cazul protectiei confidentialitatii, protectia integritatii datelor se extinde dincolo de incalcarile intentionate. Masurile eficiente de integritate trebuie, de asemenea, sa protejeze impotriva modificarilor neintentionate, cum ar fi erorile utilizatorului sau pierderea de date care este rezultatul unei defectiuni a sistemului.

Disponibilitate

Termenul de disponibilitate face referire la faptul ca utilizatorii autorizati au acces la sistemele si resursele de care au nevoie. Astfel, disponibilitatea si receptivitatea devin o prioritate ridicata pentru majoritatea companiilor.

Ce este un server de baze de date si pentru ce se foloseste

Un server de baze de date ruleaza un sistem de gestionare a bazelor de date pentru accesul si recuperarea datelor, dar si pentru completarea solicitarilor clientilor. Acesta reprezinta o componenta deosebit de importanta pentru un mediu de calcul client-server unde se ofera informatii critice pentru afaceri, solicitate de catre sistemele clientului.

Un server de baze de date este format dintr-un software si hardware care ruleaza o anumita baza de date. Aplicatia cuprinde un set de structuri de procese care acceseaza un set de fisiere de baze de date. Serverul de baze de date se foloseste pentru mai multe situatii precum:

Cele mai cunoscute si folosite servere de baze de date sunt urmatoarele: MySQL, PostgreSQL, Microsoft SQL Server, SQLite, MS Access, SAP HANA, IBMDb2, Oracle.

Despre PostgreSQL - solutie de securizare a datelor

PostgreSQL este un sistem de baze de date open source ce foloseste si extinde limbajul SQL combinat cu multe caracteristici cu rol in a stoca in siguranta cele mai complicate sarcini de lucru ale datelor. Acest sistem este fiabil, asigura o buna integritate a datelor, extensibilitate, si ofera constant solutii inovatoare si performante. Este compatibil cu majoritatea sistemelor de operare devenind o alegere tot mai preferata de multa organizatii.

De ce sa alegeti sa folositi PostgreSQL

Datorita functiilor menite sa ajute dezvoltatorii pentru a construi aplicatii, dar si administratorii sa protejeze datele, acest sistem este destul de extensibil si se poate plia pe orice tip de afacere, mai ales ca se pot crea functii personalizate.

Ce reprezinta mai exact solutiile pentru securizare de date cu Servere Netbit

Serverele Netbit reprezinta solutii personalizate, bazate pe configuratii validate prin testare in conditii variate de lucru, a unor servere 'Open Source' recunoscute ca performante si fiabilitate, cu scopul asigurarii disponibilitatii, integritatii si autenticitatii datelor in retelele locale.

Acestea sunt construite pe sistemul de operare CentOS ( Linux ) sau FreeBSD, sisteme de operare 'Open Source', cunoscute pentru stabilitate. Echipamentul hardware suport este dedicat componentelor software instalate si este selectat functie de volumul de date procesat din modelele Dell(TM) sau HP(TM).

Serverele sunt livrate la cheie in configuratie avansata personalizata in scopul optimizarii vitezei de raspuns si in functie de topologia retelei deservite. Componentele hardware si software integrate pentru asigurarea functionalitatii serverelor sunt testate prin monitorizarea acestora inainte si dupa intrare in productie si se bazeaza pe o experienta de peste de peste 20 ani in realizarea acestora.

Administrare acestora se face din reteaua interna sau prin internet pentru retelele accesibile din acesta.

Configuratiile disponibile sunt prezentate in Preturi Infrastructura sigura pentru ERP.

Beneficiile utilizarii de solutii de securizare a datelor

Principalele beneficii care va pot ajuta sa va decideti daca solutia noastra de protejarea a datelor este ideala si potrivita pentru firma voastra sunt urmatoarele:

Motivele pentru care sa achizitionati de la Inttec solutii pentru securizarea datelor cu Servere Netbit

Compania noastra va ofera solutii complexe de software-uri, care fac legaturi intre baze de date, dar si de programe care sa ajute in stocarea datelor si securizarea lor completa. Ne dorim sa oferim tuturor clientilor nostri solutii eficiente si indispensabile pe care sa le foloseasca cu incredere pentru companiile lor, in relatiile cu clientii, relatii interne sau pentru buna functionare a activitatii. Cateva dintre motivele pentru care sa achizitionati de la noi solutii de securizarea datelor cu Servere Netbit:

Notiuni importante despre servere

Ce este un server web

Un server web este un hardware si un software ce foloseste HTTP si alte protocoale in vederea raspunderii solicitatii clientilor prin intermediul WWW (World Wide Web). Principala atributie este cea de a afisa continutul unui site web prin procesarea, stocarea si livrarea de pagini web catre utilizatori. Pe langa existenta HTTP, serverele web pot accepta si SMTP si FTP, folosite prin email si transfer de fisiere si stocare.

Hardware-ul serverului web este conectat la internet si permite astfel un schimb de date si cu alte dispozitive conectate, iar software-ul acestui server are rolul de a controla modul in care un utilizator acceseaza aceste fisiere gazduite.

Ce este un server de mail

Fiecare email pe care il trimitem trece printr-o serie de servere de email catre destinatarul final. Cu toate ca pare un mesaj trimis instant, in realitate are loc o serie mai complexa de transferuri de date. Fara acest proces se pot trimite emailuri doar persoanelor ale caror domenii se potrivit cu al vostru. Serverele de email pot fi de iesire sau primite, cele de iesire sunt cunoscute sub numele de SMTP sau cele primite POP3.

Ce este un server DNS

DNS sau Domain Name System este mai exact o agenda telefonica a internetului. Acest este responsabil pentru a gasi adresele IP in urma cautarii anumitor site-uri. Browserele sunt cele care folosesc apoi aceste adresa pentru a comunica cu serverele de origine sau marginale CDN pentru a accesa informatiile de pe un site.

Ce reprezinta monitorizarea serverului

Acesta este un proces conceput pentru a obtine vizibilitate asupra activitatii de pe un server fizic sau virtual. Informatiile stocate sunt astfel monitorizate, precum serverele de mail, serverele de baze de date sau cele de imprimare. Procesul de monitorizare si de alertare a problemelor de pe aceste diferite servere necesita un anumit tip de supraveghere tehnologica, pentru fiecare in parte.

Ce este un firewall

Un firewall este un dispozitiv de securitate pentru retele ce are rolul de a monitoriza traficul de retea atat de intrarea cat si de iesire si poate sa decida daca este cazul sa permita sau sa blocheze un anumit trafic in urma unor reguli bine definite de securitate. Acesta reprezinta de fapt prima linie de aparare in securitatea retelei, fiind mai precis o bariere intre retelele interne, securizate si de incredere si ceea ce se afla in afara retelelor precum internetul.

Ce este un server de rezerva

Serverul de rezerva sau backup server este un tip de server ce permite un backup de date, fisiere si aplicatii pe un server specializat intern sau folosit de la distanta. Se combina astfel tehnologiile software si hardware pentru a stoca si recupera copii de siguranta pe computerele conectate.

Care sunt mai exact solutiile pe care vi le putem oferi pentru stocarea, monitorizarea si securizarea datelor companiei voastre

Deoarece nevoile companiilor pot fi diferite in ceea ce priveste siguranta datelor si stocarea lor in functie de caracteristicile acestora, va putem oferi solutii diferite de servere de stocare si prezentare a datelor. Acestea sunt orientate spre elemente de securitatea datelor legat de confidentialitate, integritate, accesibilitate si a serverelor de Mail, WWW, dar dispune si de servere de monitorizare precum cele de firewall server si backup server. Detaliat, solutiile pe care vi le putem oferi sunt impartite astfel:

Servere stocare si prezentare date

Servere de monitorizare si protectie a datelor

Scenarii de utilizare

Cine ar trebui sa foloseasca aceste pachete de software pentru protejarea si securizarea datelor

Solutiile pentru securizarea datelor sunt destinate tuturor companiilor mari, mici sau mijlocii, care au in gestiunea lor o baza de date care necesita o protectie si stocare personalizata si cu un nivel ridicat de siguranta. Serverele Netbit reprezinta o solutie ideala, care ajuta la pastrarea integritatii si autenticitatii datelor care sunt incluse in retelele locale. Asadar, orice firma necesita folosirea de servere special concepute pentru protectie, stocare si monitorizare a tuturor informatiilor importante.

Doriti solutii personalizate pentru securizarea datelor in retele locale? Contactati-ne pentru a va oferi detalii despre cea mai sigura si profesionista optiune!

Daca sunteti interesati de aceste solutii pentru protectia datelor cu Servere Netbit, ne puteti contacta pentru a afla mai multe detalii despre acest produs. In acelasi timp, va putem prezenta si pachetele de preturi in functie de serviciul care va intereseaza. Puteti lua legatura cu noi folosindu-va de datele de mai jos:

Adresa: Strada Basarabilor, Nr.55, Et.1, Curtea de Arges, Arges, 115300 ROMANIA;

Tel.: +40248-506018, +40724-500544, +40744-850005, Fax +40248-506020; email: inttec@inttec.ro

Vizitati-ne la erp.inttec.ro;

Contacte: Vanzari: ext.206, vanzari@inttec.ro;

Contabilitate: ext:208, contabilitate@inttec.ro;

Suport tehnic: ext.220, suport@inttec.ro.