Search · Index

Solutii securizare date

1. Generalitati

Serverele Netbit reprezinta solutii personalizate, bazate pe configuratii validate prin testare in conditii variate de lucru, a unor servere 'Open Source' recunoscute ca performante si fiabilitate, cu scopul asigurarii disponibilitatii, integritatii si autenticitatii datelor in retelele locale.

Acestea sunt construite pe sistemul de operare CentOS ( Linux ) sau FreeBSD, sisteme de operare 'Open Source', cunoscute pentru stabilitate. Echipamentul hardware suport este dedicat componentelor software instalate si este selectat functie de volumul de date procesat din modelele Dell(TM) sau Asus(TM) .

Serverele sunt livrate la cheie in configuratie avansata personalizata in scopul optimizarii vitezei de raspuns si in functie de topologia retelei deservite. Componentele hardware si software integrate pentru asigurarea functionalitatii serverelor sunt testate prin monitorizarea acestora inainte si dupa intrare in productie si se bazeaza pe o experienta de peste de peste 10 ani in realizarea acestora.

Administrare acestora se face din reteaua interna sau prin internet pentru retelele accesibile din acesta.

Configuratiile disponibile sunt prezentate in Preturi Solutii securizare date.

2. Solutii

2.1 Servere stocare si prezentare date

  • Database ( SQL ) Server: serviciu care asigura stocarea si prezentarea datelor din software ERP Inttec E2 ;
  • Web Server ( WWW ): serviciu pentru afisarea paginii de web disponibile in reteaua local (LAN) sau in internet, utilizata pentru afisarea datelor din serverul de monitorizare performate retea si serverul de copie de siguranta dar care poate fi populat cu continut propriu dupa modelul acestei pagini web ;
  • Mail Server ( E-MAIL ): serviciu de posta electronica in LAN sau in internet cu stocarea datelor pe echipamentul local si nu in servere distante ( google.com, yahoo.com ) aspect care asigura o diminuare a riscului de pierdere a acestora prin intreruperea serviciului asigurat de aceste servere ;
  • Domain name server ( DNS ): serviciu suport pentru Mail server si pentru Web server in configuratia de afisare pagini in internet.

2.2 Servere de monitorizare si protectie a datelor

  • Server de monitorizare performante retea: serviciu care asigura prezentarea grafica in cadrul Web Server a parametrilor functionali a nodurilor de retea monitorizate precum si a traficului;
  • Firewall Server: serviciu care asigura protectia la accesul neautorizat la date;
  • Backup Server: serviciu ce asigura copia de siguranta a datelor critice de pe nodurile de retea si a celor stocate in serverele de stocare.

3. Scenarii de utilizare

  • Servere locale SQL pentru depozite distribuite geografic conectate prin internet la un server central;
  • Server WWW si E-MAIL pe domeniul propriu al organizatiei instalat in reteua locala pentru distributie automata a facturilor si vizualizare a lor.