No Previous
14.29%
Next

    1 Software ERP

      Generalitati  Contabilitate financiara si de gestiune  Contabilitatea stocurilor  Salarizare  Scenarii de utilizare !   Comanda acum !  

    I. Functii Contabilitate Financiara si a Stocurilor

    A. Pachet Standard

    Manual utilizare E2 ERP CONTABILITATE Vol.I   

    Manual utilizare E2 ERP CONTABILITATE Vol.II   

    1.Modulul CONTURI:

    • Operare note contabile diverse.
    • Vizualizare note contabile generate automat pe inchiderea contabila a unei luni : document descarcare gestiune, document inchidere venituri/cheltuieli, document pentru rotunjirea valorilor conturilor si fiselor analitice rotunjire, document de reevaluare solduri in valuta, document de sincronizare sold din contabilitate la soldul din gestiunea cantitativ valorica a stocurilor.
    • Configurare note inchidere (configurare fise descarcare gestiune, fise asociere venit -TVA) .

    2.Modulul STOCURI:

    • Incarcare nomenclatoare utilizate in modulele de date FACTURI, RECEPTII, OPERATII GESTIUNE pentru inregistrarea operatiunilor de gestiune. Nomenclatoare administrate: Materiale, Gestiuni, Gestionari, Locatii depozitare, Moduri ambalare, Moduri livrare, Prototipuri .
    • Definirea la nivel de material (daca este cazul) a: taxelor (taxa mediu, acciza), caracteristicilor TVA (taxare inversa si cod de raportare in D394), modului de livrare, punctului de vanzare prin care poate fi comercializat, precum si daca materialul poate sau nu sa fie vandut prin AMEF.
    • Vizualizare informatii stocuri gestiuni privind: Pret stoc, Operatii gestiune, Fisa stoc si Detalii fisa stoc pe perioada pentru orice material filtrat.

    3.Modulul JURNAL VANZARI / CUMPARARI:

    • Incarcarea nomenclatorului de Clienti / Furnizori si a caracteristicilor acestora (platitor TVA,. TVA la incasare, Insolventa, Inactivitate, Radiat) prin asigurarea interogarii informatiilor furnizate de ANAF pentru codul fiscal al partenerilor persoane juridice.
    • Vizualizarea soldurilor sintetice / detaliate in lei / valuta ale fiecarui partener si a jurnalului de TVA al fiecarui document operat cu parterul respectiv .
    • Incarcarea Contractelor de vanzare / cumparare (daca este cazul), cu declararea caracteristicilor privind scadenta, perioada de gratie, cota de penalitati de intarziere, credit maxim acordat client.
    • Definirea modurilor de livrare clienti / furnizori, posibil de utilizat la inregistrarea documentelor de vanzare / cumparare.

    4.Modulul INCHIDERE:

    • Inchiderea contabila a lunilor, care are ca efect adaugarea automata de documente in aplicatia Conturi (document descarcare gestiune, document inchidere venituri/cheltuieli, document pentru rotunjirea valorilor conturilor si fiselor analitice rotunjire, document de sincronizare sold din contabilitate la soldul din gestiune), Operatii gestiune (document de intrare pentru rotunjire valoare stocuri, daca este cazul), Plati (documente de sincronizare inchidere solduri clienti/furnizori in valuta cu soldurile in moneda nationala si documente reevaluare creante clienti/furnizori in valuta, daca este cazul).
    • Generare Declaratii fiscale (D300, D390, D394, D406- SAF_T) si Bilant in formatul cerut de legislatia in vigoare, cu lansarea automata a aplicatiei de validare ANAF dedicata..

    5.Modulul RECEPTII:

    • Inregistrarea in lei / valuta a produselor si serviciilor de la furnizori din tara, din UE sau din tari terte (operare tabelara), cu generarea NIR (pentru inregistrarile operate prin detaliul Operatiuni gestiune. Este permisa si inregistrarea operatiunilor de gestiune fara stoc
    • Inregistrare facturi primite de la furnizor persoane juridice pentru produse carora li se aplica taxarea inversa.
    • Inregistarea achizitii de la neplatitori de TVA raportabile distinct in D394.
    • Receptii pe baza de aviz (operate prin ecranul Introducere avize (rcp) deschis pe secventa OPERARE->Receptii->Introducere avize (rcp)) si operarea ulterioara a facturii aferenta avizelor de insotire marfa (operata prin ecranul Introducere facturi deschis pe secventa OPERARE->Receptii->Receptie avize primite (rcp)).
    • Exista comanda "Copiere_documente" din zona de operare tabelara, care permite adaugarea unui nou document de receptie, prin copierea inclusiv a cantitatilor si preturilor din detaliile documentului selectat de operator, operatorul avand obligatia de a decla doar data si eventual de ajusta cantitatea/suma. Comanda este utila la inregistrarea periodica a aceluisi tip de factura de la acelasi furnizor. Este posibila copierea mai multor facturi (marcate cu selectat), la o singura apelare a comenzii.
    • Pentru fiecare document selectat in zona de operare tabelara se pot vizualiza: nota contabila, operatiile de gestiune si jurnalul de TVA, precum si soldul furnizorului caruia ii apartine documentul.

    6.Modulul FACTURI:

    • Inregistrare documente de facturare servicii / produse (cu si fara stoc) catre clienti din tara, din UE sau din tari terte (operare tabelara) cu generare formular factura netipizata.
    • Pentru utilizatorii care detin un AMEF care comunica cu aplicatia Contabilitate-E2, este posibila vanzarea produse si servicii predefinite in nomenclator . Se poate utiliza ecranul Introducere facturi (deschis pe secventa OPERARE->Facturi->Facturare rapida (fct)) cu emitere bon fiscal sau factura sau factura si bon fiscal. Acest ecran poate fi utilizat si de catre utilizatorii care nu detin AMEF, documentele de vanzare in acest caz pot fi factura sau factura si chitanta. Se poate utiliza ecranul Introducere bonuri fiscale (deschis pe secventa OPERARE->Facturi->Emitere bonuri fiscale (fct)), daca vanzarea se finalizeaza doar cu emitere bon fiscal.
    • Pentru utilizatorii comercianti care au activitatea organizata astfel incat locatia la care este expusa marfa (showroom) este diferita de locatia de facturare, este posibila emiterea de aviz de vanzare din showroom prin ecranul Introducere avize (deschis pe secventa OPERARE->Facturi->Emitere avize expeditie (fct)) si facturarea unuia sau mai multor avize de expeditie de la contabilitate prin ecranul Introducere facturi avize (deschis pe secventa OPERARE->Facturi->Facturare avize emise (fct)), cu emitere factura sau factura si chitanta daca utilizatorul nu are AMEF care comunica cu aplicatiaContabilitate-E2, respectiv cu bon fiscal sau factura sau factura si bon fiscal, in rest.
    • Preluare comenzi productie in regim EDI (Electronic Data Interchange).
    • Transmitere facturi produse in regim EDI.
    • Exista comanda "Copiere_documente" din zona de operare tabelara, care permite adaugarea unui nou document de tip factura, prin copierea inclusiv a cantitatilor si preturilor din detaliile documentului selectat de operator, pe care operatorul trebuie sa declare doar data si eventual sa ajusteze cantitatea/suma. Comanda este utila la inregistrarea periodica a aceluiasi tip de factura catre acelasi client. Este posibila copierea mai multor facturi (marcate cu selectat), la o singura apelare a comenzii.
    • Pentru fiecare document selectat in zona de operare tabelara se pot vizualiza: nota contabila, operatiile de gestiune si jurnalul de TVA , precum si soldul clientului caruia ii apartine documentul.
    • Transmiterea automata pe email a facturii la tiparirea acesteia (daca clientul are adresa de email, unitatea emitenta are configurat serever de email si operatorul are declarata propria adresa de email).
    • Salvarea la o locatie configurabila de care utilizator a facturilor in format pdf, directoare de forma FACTURI/ll.aaaa (unde: ll=luna emiterii facturii, aaaa=anul emiterii facturii).

    7.Modulul PLATI:

    • Inregistrare documente incasare prin casa/banca in lei/valuta de la clienti, prin detaliul Detaliu sume deschis pe secventa OPERARE->Plati->Operare (plt).
    • Inregistrare documente plata prin casa/banca in lei/valuta catre furnizori, plata bugete si drepturi salariale, prin detaliul Detaliu sume deschis pe secventa OPERARE->Plati->Operare (plt).
    • Inregistrare raport Z (sume pe cote de TVA si numar bonuri fiscale) emis prin AMEF detinut de utilizator, dar care nu comunica cu aplicatia Contabilitate-E2, prin detaliul Detaliu sume cu TVA deschis pe secventa OPERARE->Plati->Operare (plt).
    • Inregistrare documente de compensare Clienti-Furnizori prin detaliul Compensare deschis pe secventa OPERARE->Plati->Operare (plt).
    • Exista comenzile: "Copiere document" disponibila in bara de meniu a tabelei Document, care permite copierea documentului selectat ( inclusiv sumele din detaliu); "Completare_plati_salarii" disponibila in detaliul Detaliu sume, care permite completarea sumelor pe conturile de drepturi si obligatii salariale cu soldul acestora la data operarii documentului de plata, operatorul putand apoi sa modifice corespunzator propriilor disponibilitati de plata; "Tiparire chitanta" pentru incasarile de la clienti.

    8.Modulul OPERATII GESTIUNI:

    • Inregistrare documente intrare cantitativ valorica in conturile de gestiune. Operarea se poate face fie in zona tabelara prin detaliul Intrari, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)), fie prin ecranul de operare rapida Introducere intrare (deschis pe secventa OPERARE->Operatii gestiuni->Intrare rapida (ogs)). Este disponibil raportul Bon intrare
    • Inregistrare documente iesire cantitativ valorica din conturile de gestiune. Operarea in zona tabelara prin detaliul Iesiri, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)). Este disponibil raportul Bon iesire
    • Inregistrare documente transfer cantitativ/valoric intre conturile de gestiune. Operarea se poate face fie in zona tabelara prin detaliul Transfer, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)), fie prin ecranul de operare rapida Introducere transfer (deschis pe secventa OPERARE->Operatii gestiuni->Transfer rapid (ogs)). Este disponibil raportul Bon transfer si Aviz (ogs).
    • Inregistrare documente de modificare pret/TVA stoc cantitativ valoric. Operarea in zona tabelara prin detaliul Modificare pret, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)). Este disponibil raportul Bon modificare pret.
    • Inregistrare document inventariere stoc cantitativ valoric. Operarea in zona tabelara prin detaliul Inventariere, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)). Este disponibil raportul Lista inventariere.
    • Inregistrare document modificare unitate de masura. Operarea in zona tabelara prin detaliul Modificare UM, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)).
    • Inregistrare document de Intrare / Iesire/Transfer/Modificare pret stoc valoric. Operarea in zona tabelara prin detaliul Intrari fara stoc / Iesiri fara stoc / Transfer fara stoc / Modificare pret fara stoc, (OPERARE->Operatii gestiuni->Document (ogs)).

    9.Modulul PRELUARE DATE:

    • Preluare date contabilitate (conturi, parteneri, stocuri) din aplicatia Inttec Contabilitate-E1 in Contabilitate -E2.
    • Preluare date salarizare (structura sectoare, personal, istorie venitiri/contributii) din aplicatia Inttec Salarizare-E1 in Salarizare-E2.
    • Preluare date imobilizari (structura sectoare, mijloace fixe, fisa mijloc fix) din aplicatia Imobilizari-E1 in Imobilizari-E2.
    • Preluare jurnal cumparari / vanzari din aplicatia Dever Soft in aplicatia Contabilitatea-E2.

    10. Sectiunea RAPORTARE:

    • Continutul oricarui raport este filtrat functie de conditiile impuse de operator in ecranul de setare raport.
    • Orice raport poate fi tiparit, exportat in format csv (in vederea prelucrarii ulterioare de catre utilizator) sau exportat in format pdf (in vederea transmiterii pe email ca atasament, de exemplu).

     

    B. Pachet Plus

    Manual utilizare E2 ERP CONTABILITATE Vol.III    

    1.Modulul TRANSFER AMEF:

    • Configurarea protocol comunicatie AMEF cu aplicatia Contabilitate-E2.
    • Configurare protocol de comunicatie cantar electronic pentru asigurarea vanzarii cu AMEF a materialelor cantaribile.
    • Atasarea AMEF la modul de vanzare, punct de vanzare si operatori.
    • Tiparire etichete cod bare pentru produs si raft.

    2.Modulul FACTURARE SERVICII:

    • Servicii posibil de administrat: apa, canal sau similare cu index si/sau pausal ;
    • Nomenclatoare servicii cu posibilitate schimbare pret ;
    • Administrare date contracte pentru serviciile facturate ;
    • Emitere rapoarte verificare index pe responsabil si zona geografica ;
    • Emitere factura la solicitare client sau prin generarea automata la o data fixa din luna ;
    • Inregistrare incasari in numerar, cu emitere chitanta, sau prin banca , in baza extrasului de cont, si, posibilitate emitere borderou de predare numerar la caseria centrala si registru de casa ;
    • Rapoarte de verificare si productie ;
    • Mentinere solduri clienti cu evidentiere pe facturile emise si posibilitate activare de calcul penalitate ;
    • Coduri de bare pentru plata prin automat bancar , este necesar acord cu banca pentru activare, este pregatit pentru BT  ;
    • Transmitere pe e-mail facturi, necesita server NTS Mail .
    • Salvare automata facturi si chitante in format pdf la locatia configurata de utilizator in directoare de forma FACTURI/ll.aaaa, respectiv CHITANTE/ll.aaaa ( unde: ll=luna emiterii documentului, aaaa=anul emiterii documentului) .

    3.Modulul PRODUCTIE:

    • Inregistrare norme consum pentru realizare produs, astfel incat la facturea produsului sa se asigure automat si consumul de materie prima din gestiunea corespunzatoare, functie de norma consum valabila pentru produs la data facturarii.

    II.Functii Salarii

    Manual utilizare E2 ERP SALARIZARE    

    a) Crearea si mentinerea in timp a bazei de date privind evidenta personalului angajat, a veniturilor si debitelor acestuia, inclusiv generarea statelor de salarizare, a statelor de concedii medicale, a statelor de concedii de odihna,;

    b) Calculul drepturilor salariale ale angajatilor conform legislatiei muncii in vigoare;

    c) Calculul retinerilor salariale ale angajatilor si angajatorului conform legislatiei de salariazare in vigoare;

    d) Calcularea urmatoarelor venituri care nu sunt de natura salariala: venituri din drepturi de autor impozabile conform art.72 alin.(2) Codul fiscal pentru care se calculeaza contributie la CAS si CASS; venituri din drepturi de autor impozabile conform art.72 alin.(2) Codul fiscal pentru care nu se calculeaza contributie la CAS si CASS; venituri din drepturi de autor impozabile conform art.72 alin.(3) Codul fiscal, enituri din asociere cu persoana juridica; venituri din cedarea folosintei bunurilor (arendarea bunurilor agricole); venituri din contracte de activitate sportiva.

    e) Raportarea in formatul electronic a contributiilor catre:

    • ANAF prin D112: impozitul pe salarii, contributiile sociale pentru sanatate si pensie, contributia asiguratorie pentru munca.
    • ITM a registrului salariatilor - NEIMPLEMENTAT IN ACEASTA VERSIUNE!
    • banci a veniturilor salariale care trebuie incarcate pe cardul fiecarui salariat;

    f) Generarea rapoartelor contabile centralizatoare privind obligatiile slariale ale angajatilor si angajatorului, inclusiv Nota contabila de salarizare.

    g) Aplicatia Inttec Salarizare poate fi utilizata si de catre angajatorii care au declarate mai multe filiale si/sau mai multe surse de finantare.

    Generalitati  Contabilitate financiara si de gestiune  Contabilitatea stocurilor  Salarizare  Scenarii de utilizare !   Comanda acum !  

    II.Functii Imobilizari

    Manual utilizare E2 ERP IMOBILIZARI